top of page

Hållbart är bra

recup-4481723_1920_edited.jpg

Det är liksom inte frågan OM att vara och göra hållbart idag, eller hur? Mer HUR i så fall. 

Vi är sedan tidigare grymt bra på det ekologiska perspektiven. Det kommer naturligt när man jobbar med och på en besöksträdgård med kunniga och gröna trädgårdsmästare. Tack till er, ni vet vilka ni är!

Det betyder att vi källsorterar, jagar bra materialval, minskar matsvinn, pushar leverantörer att samköra transporter, köper in lokalproducerade råvaror, av-plastar köket och andra sådana aktiviteter. Sånt som du gör hemma också och som blir synligt när du besöker oss.

Räcker det då? Nja, inte riktigt. Sedan gäller det för oss att säkerställa så att Ockelbo och Destination Ockelbo blir stabilt och hållbart - för framtida generationer att njuta av. Våra barn skall också ha en fin bygd att bo i där det finns skola, vårdcentral och annat bra att ha. Deras barn i sin tur kanske också vill arbeta med besöksnäring och växa i mötet med andra.

För att få det att hända krävs det lite mer av oss alla. Vi måste växa, med omsorg. Utvecklas och lära mer med smart inriktning. Bygga företagande och kultur som står sig, även i framtiden. 

Inom det området lär vi oss fortfarande, bl.a. med Swedish Welcome som stöttning, men vi vill otroligt mycket mer. Har du tips och idéer? Dela dem med oss! 

bottom of page